Fietsendrager stekker

Welke stekker heb je nodig voor de fietsendrager? Wil je de fietsendrager gaan aansluiten met behulp van een 7- of 13 polige stekker? Of hecht je hier minder waarde aan omdat je altijd nog een verloopstekker kunt aanschaffen om alles passend te maken?

Als je de fietsendrager achterop de auto wilt plaatsen moet deze voorzien zijn van verlichting. Kies voor een stekker die past op de aansluiting van jouw auto.

7- of 13-polig

Het elektrisch aansluiten van de fietsendrager op je auto doe je met behulp van een stekker. Deze stekker kan bestaan uit 7- of 13 polen. Controleer eerst de aansluiting van je auto! Nieuwe auto’s zijn vaak uitgevoerd met een 13-polige aansluiting. Binnen de categorie 13-polig wordt er nog onderscheid gemaakt tussen het Jaeger en Multicon systeem waarbij Jaeger eigenlijk de standaard is. Grote merken als Thule gebruiken dan ook alleen deze aansluiting in hun fietsendragers. Een beperkt aantal fietsendragers heeft zowel een 7- als 13-polige aansluiting. Ook wordt soms een verloopstekker meegeleverd.

Thule Adapter
  • 7 naar 13-polig
  • Eenvoudig in gebruik
Bekijk aanbieding

Verloopstekkers

Gemak dient de mens! Een fietsendrager met dezelfde aansluiting als jouw auto is natuurlijk de gemakkelijkste keuze maar mocht dit niet het geval zijn kun je dit oplossen met een verloopstekker. Verloopstekkers zijn voor een klein bedrag te verkrijgen en zijn eenvoudig in gebruik. Bedenk daarom of je jouw zoektocht naar de beste fietsendrager wilt beperken door bij voorkeur voor een bepaalde aansluiting te kiezen.