Soort fietsen op de fietsendrager

Niet alle fietsendragers zijn geschikt voor elk soorten fietsen. Dit heeft onder andere te maken met het gewicht en de afmetingen van de fietsen. Wat voor soort fietsen ga je nu én in de toekomst vervoeren?

Stadsfietsen

Vrijwel alle fietsendragers zijn geschikt om stadsfietsen te vervoeren. Deze fietsen zijn over het algemeen niet zo zwaar en hebben normale afmetingen.

Mountainbikes

Mountainbikes zijn vaak voorzien van bredere banden. Als je mountainbikes wilt vervoeren moet de fietsendrager over wat bredere goten beschikken zodat de banden goed in de goot vastgezet kunnen worden.

Thule Europower 916 neerklapbaar
Thule Europower 916
  • Geschikt voor elektrische fietsen
  • Diefstalbeveiliging
  • Kantelbaar
Bekijk aanbieding

Racefietsen

Ook racefietsen passen in de meeste fietsendragers. Wel is het handig om een fietsendrager te kiezen waarin je de fietsen met de voorvork kan bevestigen. Dit voorkomt beschadigingen aan het frame van de racefiets.

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen wegen al gauw 25kg en meer. Hierdoor zijn niet alle fietsendragers geschikt. Je hebt een fietsendrager nodig die een wat hoger gewicht kan tillen. Let bij bevestiging op de trekhaak wel even op of je niet over de maximale kogelbelasting gaat. Heb je een elektrische fiets met een verwijderbare accu? Verwijder deze dan voor je de fiets in de fietsendrager plaatst, dit scheelt al gauw 3kg! Voor fietsendragers op de achterklep of op het dak is het niet mogelijk om elektrische fietsen te vervoeren.

Kinderfietsen

Door het kleinere formaat van kinderfietsen is niet elke fietsendrager geschikt.