Verwijderde apps terughalen Android

Heb je per ongeluk een app verwijderd? Of ben je op zoek naar je eerder geïnstalleerde apps na een hard reset van je Android device? Het terughalen van verwijderde apps in Android is gelukkig niet zo ingewikkeld.

In tegenstelling tot het terughalen van verwijderde bestanden heb je geen recovery apps nodig om de verwijderde apps weer terug te kunnen halen. Alle eerder geïnstalleerde apps zijn vrij eenvoudig terug te vinden in de standaard aanwezige Play Store.

Verwijderde app terughalen via de Play Store

  1. Start de app Play Store op je Android telefoon of tablet. Mocht je niet weten waar je de Play Store app kunt vinden, gebruik dan de zoekfunctie op je apparaat.
  2. Eenmaal in de Play Store klik je linksboven op het icoontje met 3 lijnen (hamburgermenu). Dit opent het algemene menu.
  3. Vanuit het menu ga je naar Mijn apps en games.
  4. Kies vervolgens voor Bibliotheek.
   In de bibliotheek vind je alle apps welke ooit door jouw account vanuit de Play Store zijn geïnstalleerd. Dit houd in dat je hier dus ook apps kunt zien welke op een ander Android apparaat geïnstalleerd zijn (geweest).
  5. Scroll door de lijst en je zult de app waar je naar op zoek bent vinden. Om het zoeken eventueel wat te vereenvoudigen kun je de sortering aanpassen naar Alfabetisch of Recent (installatiedatum).
  6. Heb je de verwijderde app gevonden? Klik dan op Installeer en de app wordt weer op je apparaat geïnstalleerd.

Kun je de verwijderde app niet terugvinden? Controleer dan of je met het juiste Google account bent ingelogd? Het is dan vrijwel zeker dat de app met een ander account is geïnstalleerd.